Multi tineri s-au orientat catre afacerile bazate pe crearea site-urilor web. Fie au lucrat in domeniu, fie au absolvit facultatea de informatica sau un curs de specialitate, dezvoltatorii web continua sa creasca vizibil prin intermediul internetului. 

Ofertele sunt care mai de care mai atragatoare, bine definte, oferind clientilor posibilitatea de a compara si a alege pachetele de servicii care li se potrivesc. Apare insa o problema in ceea ce priveste pe cine alegem pentru realizarea proiectelor web.

Pe piata sunt multe companii care garanteaza realizarea proiectelor in mod profesional, dar sunt si freelanceri care pot fi talentati si pot oferi produse mai bune si totodata mai ieftine din punct de vedere al costurilor. Inainte de luarea deciziilor, trebuie analizati factorii pret, calitate, creativitate. Un freelancer poate oferi atat un pret ieftin, calitatea proiectului si binenteles creativitate.

Din punct de vedere al creativitatii un freelancer poate iesi din tipare, oferindu-va o viziune personala a proiectului, ceea ce va va evidentia. Un freelancer lucreaza singur, atat la creatia designului site-ului cat si la implementarea si functionalitatea lui.

Timpul este mult mai scurt de finalizare a proiectului, decat daca un site ar fi facut de o firma si ar trece proiectul prin mai multe calculatoare, prin mai multe maini. Atat timpul cat si costurile se diminueaza, nefiind vorba de implicarea altor persoane si costuri suplimentare.

 Un freelancer mereu va avea grija in elaborarea proiectelor, si are contact direct cu clientul.